yleislinja mobiili

Hae meille!

haemeille

Lauttasaaren yhteiskoulun Kansainvälisen liiketoiminnan lukiossa on lukuvuonna 2019 – 2020 aloituspaikkoja 100. Kansainvälisen liiketoiminnan linjan paikkoja näistä on 32 ja yleislinjan 68. 

Kansainvälisen liiketoiminnan linjalle on erillinen haku. 

Lukioomme ei tarvita ainevalintakorttia. 

HAKEMINEN KANSAINVÄLISEN LIIKETOIMINNAN LINJALLE 

Haku kansainvälisen liiketoiminnan linjalle tapahtuu yhteishaun avulla. 

Pääsykokeesta voit saada 0 – 10 pistettä. 

Puolet hakupisteistä määräytyy peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella (10p) ja puolet pääsykokeen perusteella (10p). 

Pääsykoepäivänä on erilaisia yksilö- ja ryhmätehtäviä, jotka pisteytetään. Tehtävissä arvioidaan mm. tiedon käsittelyä ja prosessointia, ongelmanratkaisukykyä, kulttuurista osaamista sekä vuorovaikutus- ja esiintymistaitoja. 

Ennen pääsykoetta äänitä noin 2 minuutin esittelyvideo itsestäsi, jossa pohdit seuraavia asioita: Lauttasaaren yhteiskoululla on erityinen koulutustehtävä, jossa kansainvälinen liiketoiminta ja yrittäjyys ovat keskeiset teemat. Mitä yrittäjämäinen toimintatapa sinulle tarkoittaa? Mitkä asiat motivoivat sinua hakemaan Kansainvälisen liiketoiminnan linjalle? Kerro myös itsestäsi ja siitä, mitä tarjottavaa sinulla on linjalle sekä muille linjalaisille? Halutessasi voit liittää videon yhteyteen näytteen vieraan kielen taidostasi. 

Lähetä linkki videoon (EI ladattavaa tiedostoa) viimeistään pe 5.4.2019 sähköpostitse osoitteeseen hakemus@lauttasaarenyhteiskoulu.fi. Kirjoita aihekenttään ”HAKU, Sukunimi etunimi”. Huomaathan, että emme huomioi myöhässä toimitettuja hakemuksia. 

Varmista, että olet jakanut tarvittavat oikeudet videon katseluun ja että video on katsottavissa vähintään pääsykoepäivään saakka. Lähetä viestisi henkilökohtaisesta sähköpostistasi ja sisällä kaikki tarvittava tieto samaan viestiin. Kerro myös, mistä koulusta olet. 

Lähetämme kutsun 7.5.2019 pidettävään pääsykokeeseen esittelyvideon ajoissa lähettäneille hakijoille. Saat kutsun samaan sähköpostiin, jonka kautta lähetit hakemuksesi. Huomaa, että pääsykoe kestää koko päivän. 

 

Lukiopaikka tulee vastaanottaa kesäkuun aikana, tarkempi päivä ilmoitetaan myöhemmin.  

Lauttasaaren yhteiskoulu
Isokaari 19
00200 Helsinki 

Yhteystiedot

Koordinaattori Manna Parvinen
manna.parvinen@lauttasaarenyhteiskoulu.fi

Opinto-ohjaaja Laura Savolainen
laura.savolainen@lauttasaarenyhteiskoulu.fi