Kurssit

opiskelu-lukiossa

Lukiossa on kolmenlaisia kursseja: pakollisia, syventäviä ja soveltavia. Yhden kurssin laskennallinen pituus on 38 tuntia (yksi tunti = 45 minuuttia opetusta). Pakollisia kursseja opiskelijalla on matematiikan laajuudesta riippuen 47 tai 51. Syventävät kurssit ovat pääasiassa pakollisiin kursseihin välittömästi liittyviä jatkokursseja. Joissakin aineissa on vain syventäviä kursseja (B2- ja B3-kielet). Pakolliset ja valtakunnalliset syventävät kurssit ovat ylioppilastutkinnon perusteena. Lisäksi joissakin aineissa on tarjolla koulukohtaisia syventäviä kursseja, kuten abikursseja. Suosittelemme syventäviä kursseja valittavaksi maksimimäärän niissä aineissa, jotka sisällytät yo-tutkintoosi, mutta sinun on suoritettava vähintään 10 valtakunnallista syventävää kurssia. Soveltavat kurssit ovat työskentelytavoiltaan vaihtelevia yhteen tai useampaan aineeseen liittyviä kursseja. Ne ovat koulukohtaisia ja tarjonta voi vaihdella vuosittain.

arrow LUKION KURSSIT 2018-2019
arrow LUKIOLAISEN KURSSIKIRJAT 2018-2019