Yleislinja

yl-esittely

sitate
”Olen joskus elämässäni kenties joutunut katumaan joitakin tekemiäni päätöksiä,
mutta Lykkiin tuloa en koskaan, en hetkeäkään.” Ylioppilas Satu Hynninen, 4.6.2016″

Viihtyisässä lukiossamme vallitsee turvallinen ja oppimista edistävä ilmapiiri, täällä eletään ja opiskellaan yhdessä. Arvostamme opiskelijoidemme ainutlaatuisuutta ja vaalimme merkityksellisyyden kokemusta sekä vuorovaikutusta. Opettajamme ovat asiantuntevia, kannustavia ja antavat vastuuta opiskelijoille.

Yleislinjalla voit muodostaa oman, yksilöllisen opintopolkusi tai valita Tiede- ja tekniikkapolun tai Luovapolun. Syksyllä 2016 ja 2017 aloittavilla opiskelijoilla on mahdollisuus aloittaessaan valita valtakunnallinen kokeilutuntijako, joka mahdollistaa laajan valinnaisuuden reaaliaineissa ja varhaisemman syventymisen oman kiinnostuksen mukaisiin opintoihin.

Yleislinjalla voit osallistua erilaisiin kansainvälisiin projekteihin ja korkeakouluyhteistyöhön sekä suorittaa useita kansainvälisen liiketoiminnan erikoiskursseja. Kielivalikoimamme on laaja: englanti, ruotsi, saksa, ranska, venäjä, italia ja kiina. Meillä voit aloittaa viidestä uudesta kielestä vähintään yhden nollatasolta (saksa, ranska, venäjä, italia ja kiina).

Tietotekniikassa sinulle tarjotaan uusinta osaamista, kuten koodausta ja robotiikkaa. Pitkässä matematiikassa on tarjolla korkeakouluopintoihin valmistavia koulukohtaisia syventäviä kursseja. Meillä voit myös suorittaa musiikin, liikunnan ja kuvataiteen lukiodiplomin.